sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Nebunia licentzelor

Sub sloganul idiot "nu e weekend fara munca", am mai intrat inca intr-unul.

La Marketing (FEAA, UVT) s-au afisat temele propuse, iar studentii au dat navala. Sigur, din experienta in sistem si in afara lui, stim cu totii ca multi prefera sa isi cumpere lucrarea de licenta. De ce n-ar face-o? Hmm, greu de explicat. Ai aici un reportaj legat de subiect.



In conditiile in care cei mai multi fac asta si trec fara probleme, in conditiile in care nu conteaza foarte mult, din moment ce tot nu are nicio legatura cu realitatea si e doar o pierdere de timp, de ce ai face-o?

Pentru ca e un inceput in a spune ca iti pasa si ca vrei sa faci altceva din viata ta. Pentru ca nu vrei sa risti ca nebunii aia de la facultate care cauta pe net (si chiar au baze de date interne actualizate :D) sa te gaseasca si fie sa nu poti intra in licenta, fie sa fii introdus(a) intr-o lista neagra la nivel national (sau chiar in retea de parteneriate la nivel de UE, de ex.).

Pentru ca poti incepe sa te gandesti ce ti-ar placea sa faci, apoi sa incepi sa inveti practic cateva kestii care chiar sunt super interesante. Iau repede un exemplu. Ti-ar placea sa lucrezi pe online si sa faci campanii pe net pentru diferiti clienti. Cine te opreste sa iti alegi un client, sa propui o campanie integrata de promovare online pentru el? Pe care sa o faci pe bune, cu tot arsenalul de target, obiective, canale online (cu suport in partea de offline/traditional si "crema" de nonconventional), media plan (pe bune, pornind de la un Excel cu rate-card-uri, chiar daca se pot negocia la jumate) dupa statistici de profil si matching (intre target si portal vizat), cu desfasurator pentru campanie (spune-i grafic GANTT, doar esti profesionist), cu buget pe bune si masurarea efectelor. Si o sa intrebi de unde o sa stii ce si cum sa faci daca nu ai mai facut-o niciodata. Bun, de acord. Invatam impreuna. Pe bune. Si o sa fie creatia ta, cu ideile tale. Nu suna bine? :p

O sa-mi spui ca nu conteaza, pentru ca ceilalti vor crede ca nu esti decat un fraier care nu si-a luat licenta de pe net! Yeah, right. :( Ceea ce tu o sa stii si ceilalti NU e modul in care se face in 'real life' campania aia online nenorocita, nu o sa ai emotii la sustinere si cand mergi la un interviu sa te agajezi undeva o sa poti da detalii pe bune. Nu mai spun ca, daca e o campanie super, nu te opreste nimeni sa mergi la clientul ala pentru care ai facut-o si sa-i propui s-o aplice, poate chiar sa ramai sa lucrezi la el. Anyway, in conditiile astea, mi-ar face placere si mie sa te recomand pentru un job pe care ti-l doresti sau sa te anunt daca apare ceva.

Am lungit-o prea mult. Spor la licentze, ca a inceput nebunia. :p

4 comentarii:

  1. Hai sa raspund eu :) Pentru ca ma respect ca si persoana si prefer sa muncesc mai mult ca sa ma simt bine; pentru ca eu cred ca exista destui oameni care promoveaza inca valorile adevarate,desi unele experiente din UVT tin sa ma contrazica; pentru ca eu stiu ca sunt exigenta cu mine; pentru ca tot ce am obtinut pana acum am facut-o pe fortele proprii; pentru placerea delicioasa pe care - daca esti valoros- o ai atunci cand pleci de la un job si sefii iti scriu numai si numai cuvinte de lauda si iti spun sincer ca ai oricand un loc la ei in firma daca vrei sa te intorci :); si in final, poate pentru ca sunt, dupa parerea multora care ma stiu, o persoana idealista, o specie pe cale de disparitie, dar eu nu renunt ! :) Proudly to say, mi-am luat toate examenele si notele din UVT pe bune, fara a copia sau cumpara ceva.....si pentru ca sunt profi ca tine care apreciaza ca exista oameni ca mine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ola segnor Cipi.
    E simplu...Pareto 80/20..sau spiritul de turma
    De ce sa ai succes cand poti fi "cool"? :))
    Asta e parerea mea, iar diferentierea o face atitudinea fiecaruia. Cei 20 merita laudele...cei 80 merita....sau si-o merita...

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana ->> True, e vorba de respect, dar uneori "restepka" conteaza mai mult. Iar evaluatorii (astia ca mine :p) uneori nu apreciaza asa cum ar trebui. Or they don't really give a shit. Nu ne pasa, asta-i adevarul crunt si probabil de-aia nici printre voi nu sunt din ce in ce mai multi care sa zica de respectul ala. Imi dai ceva, iti dau ceva. Reciprocitate, cica. :( Dar mai incercam.

    Adi (pt aia care nu stiu, tzonzo :D) ->> Atitudinea aia de care vb trece probabil prin filtrul pragmatismului. Stii ce zic? E mai usor asa. Da, sunt destept, dar e mai practic sa fraudez. Si acumulez eu dupa. Oricum, eu sunt hotarat in continuare sa 1. fie mereu subiecte de gandit la examene si 2. sa-i "ating" rau pe trishori, fara discutie.

    Who the zbanga-langa is with me? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. (Chip, tocmai ti-am redescoperit blogul, si de data asta m-am hotarat sa las doua randuri. So here goes: )

    de ce nu am copiat in faculta?
    pentru ca m inteles la un moment dat ca nota pe care o primesc este doar un numar, si nu reprezinta o evaluare a mea ca si om.

    de ce nu mi'am cumparat licenta?
    pentru ca subiectul pe care l-am ales mi s-a parut interesant.


    din pacate, dupa aproape 2 ani de cand am plecat din Timi, mi-am dat seama ca nu imi doresc un master in acelasi sistem de invatamant in care mi-am luat diploma de bachelor.

    RăspundețiȘtergere