luni, 27 iulie 2009

Ia-ti token daca esti angajat Raiffeisen!

Primim multi dintre noi de ceva timp tone de email-uri (spam, evident) care ne invita sa accesam link-uri nesecurizate si sa ne introducem datele personale. Sigur ca este vorba de celebrele atacuri de phishing, care au abundat la Raiffeisen. Am si avut un post pe blog pe tema asta--atat de tare m-a enervat toata situatia! :(

Well, acum trebuie sa semnalez, cu placere (din dorinta de crestere a securitatii si pentru imbunatatirea serviciilor oferite si consumatorului 'neaosh' de la noi), faptul ca Raiffeisen a inceput sa introduca token-urile sau dispozitivele digipass pentru reducerea unor astfel de atacuri de phishing. Mai mult, cei de la Raiffeisen, care nu emisesera pana acum smartcarduri, le-au amis si pe astea si au aruncat pe piata tokenuri utilizabile cu smartcardurile (vezi imaginea, chiar daca e doar un exemplu de pe piata internationala). Dar deocamdata doar pentru angajatii bancii. Doar pentru ei, atunci cand merg in pagina de login, li se solicita autentificarea pe baza noului token. Noi, ceilalti, muritorii de rand, mai avem putin de asteptat. Speram ca nu prea mult.

Din perspectiva marketingului, normal ca devine un avantaj competitiv, din moment ce aduce un plus valoare pentru clienti si poate fi usor comunicat in relatia cu acestia. Concurenta ar trebui sa fie din nou in alerta, chiar daca vorbim de digipass-urile folosite deja cu succes de ING Bank, Unicredit Tiriac etc.

Asteptam, deci, cu interes sa vedem cand vor beneficia si ceilalti clienti Raiffeisen (sau ai altor banci) de noile digipass-uri/token-uri, mai ales pe o piata a persoanelor fizice dominata de nesiguranta tranzactiilor online din teama de a nu fi fraudati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu