vineri, 24 iulie 2009

Job de consultant in marketing in plina criza

Yep, exact asta vreau sa spun: cui nu-i convine sau nu crede sa nu asculte...

Nu inseamna ca firmele au murit cu totul, nu inseamna ca oamenii nu mai au nimic de facut, nu inseamna ca piata nu mai are nevoie de profesionisti in marketing. Dimpotriva, piata ii vrea pe cei care reusesc sa depaseasca momentele mai "incarcate", cum se intampla acum pentru foarte multi dintre clienti. Inclusiv clientii nostri, clientii EBIG au probleme. Dar nici pe departe nu insemna ca renuntam. Nope, Sir, cautam alternative si ne straduim sa ramanem competitivi.

Cautam una bucata consultant cu veleitati de B2B (nu ma intrebati ce-i aia, ca in cazul asta chiar n-aveti ce cauta sa aplicati) si de BTL-ist. Nici aia sa nu ma intrebati, ca se ia pensula si se da 'ignore'. ;) Pana acum au depus o multime (aprox 120), avand in vedere ca am postat anuntul pe eJobs doar de doua zile.

Faptul trist--dupa parcurgerea CV-urilor--e ca aproximativ 85% dintre profiluri nu au legatura cu job-ul asta. Ati aplicat multi asa, ca poate iese. Well, n-o sa iasa daca puneti problema asa. O sa iasa cand o sa faceti research mai intai sa vedeti daca intr-adevar vi se potriveste, o sa iasa daca va respectati si il respectati pe angajator (reciproc, absolut, altfel n-are rost!), daca aveti grija cum va faceti CV-ul si cum scrieti scrisoarea de intentie sau cum raspundeti la intrebari (btw, pentru unii, alea sunt asa, sa fie--bad news, nu sunt, au un scop!), daca tineti cont de personalizare si de a va prezenta avantajele altfel, dar nu in ultimul rand sa fiti sinceri, fair. Poarta-te cu ala din fata ta asa cum vrei sa se poarte cu tine.

Ce ziceti, data viitoare suntem mai seriosi si focusati? Va astept, impreuna cu colegii mei, la EBIG, cu interes si incredere. Cred ca intre timp mai apucam sa jucam un DARTS. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu