marți, 17 noiembrie 2009

Piata fierbe si tu ai figuri in cap!

Chiar asa, ca mi-a sarit un pic mustarul de la ce mi s-a intamplat...

Ma suna un prieten. Ma intalnesc cu el. Povestim despre chestii personale si despre business. Are o idee, vrea sa dezvolte un nou concept si, deci, un nou business. Nici macar nu conteaza care, dar o sa aflati cu siguranta despre el la un moment dat, poate chiar de la mine. ;) Nu vreau sa fierbeti de la asta.

Si-mi zice (citez din memorie): "Ajuta-ma cu o persoana dezghetata, care sa aiba abilitati de vanzare, sa poata crea si gestiona o retea de firme care se promoveaza intre ele. Trebuie sa aiba idei, sa se descurce, sa vad initiativa si poate deveni partener cu 10% din business.". Avand in vedere ca trebuia sa fie dintre studenti sau masteranzi, mi s-a parut o oportunitate fantastica, mai ales ca: 1. era un concept nou; 2. putea deveni partener; 3. era o provocare sa demonstreze de ce e in stare; 4. avea sansa sa lucreze in marcom; 5. nu avea nimic de pierdut. Si da, am mai facut asta si o s-o mai fac si de-acum incolo.

Piata fierbe. Pentru cei care nu pricep ce-nseamna asta, joburile sunt "atacate" de nu-i adevarat. Concurenta frige tot ce-i in jur. Sigur ca sunt multi pe langa subiect, dar e oarecum normal in contextul asta. Si nu mai spun cat de greu se gasesc locuri in Timisoara pe marketing si comunicare, mai ales dupa intrarea in nefiinta a unor branduri locale din business.

Ok. Si ce aflu? Ca sunt inconveniente. Ca suna interesant, dar salariul nu e fix. Ca e firma noua si clientii nu sunt familiarizati cu produsele/serviciile. Si e greu. Si ca probabil nu merita, ca trebuie facuta bine licenta si asa mai departe. Corect. Foarte corect. Dar n-am zis niciodata ca nu e si salariu fix, n-am zis ca trebuie sa semneze in momentul ala. Am zis ca o discutie cu omu' nu omoara pe nimeni si ramane de vazut daca suna interesant sau nu si daca iese ceva.

E super ok ca avem pretentii, dar hai sa vedem daca putem oferi ceva in schimb! Do we? Ca am una bucata temere-temerinda-tematoare ca nu-i chiar asa. Din "memoriile" unui gheish (masculin-sic!)--ce-o fi insemnand aia...

2 comentarii:

  1. Dar de ce te-ai limitat doar la studenti? Cei mai multi nu prea stiu ce vor, din pacate. Vezi initiativa mkt school aiesec, vezi cum se prezinta la interviuri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de la asta am pornit. Dar ai dreptate. M-as intinde prea mult acum vorbind despre prezentarea la interviuri, desi e tare interesant subiectul. Organizatiile studentesti sunt super ok, am sustinut mereu initiative de genul asta, dar exista limite.

    RăspundețiȘtergere